20.01.2009 12:18

Bábovka s ořechy a ovocem

Bábovka s ořechy a ovocemPotřebujeme:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 13 g kypřícího prášku
  • 160 g cukru krupice
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 vejce
  • 50 g sekaných vlašských ořechů
  • 50 g rozinek
  • 50 g sušených měruněk, popř.jiného sušeného ovoce
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • 100 g čokolády na vaření

Příprava:

  1. Mouku prosijeme s kypřícím práškem do mísy. Přidáme krupicový cukr, mléko, olej, vejce a vše promícháme. Do těsta zapracujeme nasekané vlašské ořechy, na menší kousky nakrájené sušené meruňky, popř.jiné sušené ovoce a opláchnuté rozinky (mohou být přes noc naložené v rumu).
  2. Formu na bábovky vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme těstem a vložíme do vyhřáte trouby. Zvolna pečeme při cca 170°C asi 40 minut. Po upečení necháme bábovku vychladnout ve formě a poté vyklopíme.
  3. Čokoládu na vaření rozlámáme na malé kousky, dáme do kastrůlku a necháme rozpustit v horké vodní lázni. Vychladlou bábovku polijeme rozpuštěnou čokoládou tak, aby nestejnoměrně stékala po stranách. Po ztuhnutí můžeme bábovku nakrájet a podávat třeba ke kávě či čaji. Dobrou chuť!

—————

Zpět